Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Kransmakaren fortsätter att utvecklas

Askås har kunder av alla slag, i alla tänkbara branscher och storlekar. På den årliga höstmarknaden i Säffle, eller Säffle-marten som vi säger i Värmland, träffade vi duktiga Eva Johansson som driver Kransmakaren på vår e-handelsplattform.

Kransmakaren Eva Johansson

Eva Johansson har varit en del av Askås "familj" sedan 2012. Det var också då som hennes företag tog namnet Kransmakaren och försäljningen online inleddes.

– Redan 2005 startade jag verksamheten men då bara via fysisk försäljning. Men jag fick ofta frågor om var folk kunde köpa mina varor annars, när jag inte stod på marknader och mässor, och det var då som tankarna på e-handel kom, berättar Eva.

Kransmakaren säljer alla tänkbara tillbehör och produkter för tillverkning av kransar och blomdekorationer. Och försäljningen går allt bättre, år för år så ökar omsättningen.

– Jag säljer främst till privatpersoner men också till småföretagare som pyslsar med det här. Min utveckling har varit god även om det är på en liten nivå fortfarande. Men det fortsätter uppåt och det är jättekul.

För Eva själv så har Kransmakaren gått från att vara en ren hobbyverksamhet till att bli en sysselsättning på heltid. E-handeln står för utvecklingen och kunder från hela landet hittar till webbshopen.

– Jag skulle tippa på att omkring 70 procent av min försäljning är från e-handeln i år. Många av mina kunder är från Norrland faktiskt men även övriga Sverige handlar av mig, säger hon.

Att samarbeta med Askås har varit ett bra val, enligt Eva. Hon har kunnat starta smått, lagt till funktionalitet och växt dynamiskt. Hon skickar även med en rejäl dos beröm till Askås duktiga supportavdelning.

– Att jobba med Askås är överlag väldigt bra. Och när det gäller supporten som jag har kontakt med då och då så får man alltid den hjälp man behöver.

Även om e-handeln står för merparten av omsättningen och att det är den delen som växer så vill Eva Johansson inte helt släppa den direkta kopplingen till kunderna.

Att finnas på plats på Säffle-marten på hemmaplan är ett självklart val.

– Absolut, det är alltid lika roligt att träffa människor på det här sättet, jag gillar verkligen det, säger Eva Johansson.

 

Kransmakaren Eva Johansson

Eva Johansson från Säffle driver sedan 2012 e-handeln Kransmakaren i ett samarbete med Askås.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2016-09-23, 12:16
Uppdaterad 2016-09-23, 12:16