Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Kommunledningen på besök hos Askås

Kommunledningen i Säffle gjorde på måndagen ett besök på Askås huvudkontor. En presentation av företagets historia stod på agendan. Men även en övergripande diskussion om vikten av en gynnsam framtida utveckling i Säffle kommun som helhet.
– Det är såklart viktigt för oss att Säffle utvecklas positivt på olika sätt, säger vd Jonas Askås.


Kommunstyrelsens arbetsutskott och ledande tjänstemän spenderade måndagseftermiddagen på Askås tillsammans med vd:n Jonas Askås, HR-chefen Peter Smersfeldt och kommunikatören Patrik Otter. 

Rekryteringar

Peter Smersfeldt sammanfattade Askås historik över snart 20 år för att så småningom landa i nutid och en framåtblick. Det hela mynnade ut i analysen att det många gånger kan vara tufft att på en liten ort rekrytera den kompetens som krävs i en snabbväxande och teknisk e-handelsbransch. Att Askås många gånger får söka geografiskt mycket bredare än i västra Värmland för att matcha behovet av ny arbetskraft.

  Askås vd Jonas Askås bekräftade att det kan finnas vissa utmaningar kring att hitta kompetensen i hemkommunen.

   – Askås som företag värnar verkligen Säffle och vi vill vara en positiv kraft här på många olika sätt. Vi hoppas såklart att vi ska kunna fortsätta hitta kompetent personal i den takt som vi behöver och gärna att vi ska kunna rekretyra här på hemmaplan,  säger Jonas. 

”Bra utbyte”

Kommunchefen Ingemar Rosén sammanfattade diskussionen tillsammans med Askås som positiv och givande.

  – Jag tycker att vi hade ett jättebra utbyte. Det var inte enbart en diskussion om Askås som företag utan om Askås roll i samhället och hur vi från kommunen, tillsammans med till exempel näringslivet kan få till en bra utveckling, säger Rosén.

   Att kunna rekrytera kompetent personal i Säffle eller att få dem att flytta och bosätta sig här på längre sikt är inte en enkel uppgift. Det har Säffle kommun, liksom Askås, erfarenheter av.

   Det handlar om att utvecklingstrender av olika slag bryts och vänds till uppåtgående kurvor. Samtidigt är det viktigt att lyfta positiva aspekter, tendenser och arrangemang som redan finns i Säffle. Det tycks Ingemar Rosén och övriga som deltog i måndagens diskussionsmöte vara eniga om. 

   – Det finns absolut framtidsutmaningar och behov som måste tillfredsställdas när det gäller detta. Det handlar om att skapa incitament för att flytta hit, att verka och leva i Säffle. Sedan ska vi inte glömma bort allt det som faktiskt redan är bra, det är lätt att vi gör det, säger Ingemar Rosén avslutningsvis.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2016-08-29, 16:18
Uppdaterad 2016-08-29, 16:18