Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Google Shopping introduceras i Sverige!

Idag lanserar Google sitt nya annonsformat Google Shopping. Google Shopping har redan funnits internationellt i flera år, och nu har turen kommit till Sverige. Som vanligt är vi på Askås snabba med att ta till oss nyheter som vi tror kan hjälpa dig att bli en ännu mer framgångsrik e-handlare.

Vad innebär Google Shopping?

Kortfattat innebär Google Shopping att du kan exponera relevanta produkter direkt på Google ungefär på samma sätt som dagens Google Adwords. 

Tanken är förstås att alla produktrelaterade sökningar som genomförs på Google ska ge så relevanta träffar i form av produkter som möjligt. Själva annonsen kommer att innehålla produktbild, produktinformation, pris och ditt butiksvarumärke. Annonserna kommer att visas i en egen avdelning på sökresultatsidan.

Hur går du tillväga för att aktivera Google Shopping? 

För att kunna exponera dina produkter med Google Shopping behöver du göra två saker; dels skapa en produktfeed från butiken till Google Shopping och dels behöver du buda på så kallade produktannonser. Den som bjuder högst blir också den som kommer få visa produkterna. 

Produktannonseringen aktiverar du i Google Merchant Center efter att du kopplat ihop det med ditt Google Adwords-konto. Precis som för Google Adwords kan du via Google Analytics utläsa statistik kring annonseringen. Här kan du läsa mer om hur Google Shopping fungerar. 

Askås har tagit fram en färdig produktfeed till Google Shopping som gör att dina produkter har möjlighet att visas i sökresultaten. I funktionen för att skapa produktfeeden ingår även en inställning som görs på varje artikelgrupp där en matchning görs mellan Google Shoppings standardiserade grupperingar och dina artikelgrupper i Askås. 

Kostnaden för att aktivera själva funktionen i din Askåsbutik är 2 995 kr.

Om så önskas hjälper vi dig förstås med att konfigurera, underhålla och optimera allt som rör Google Shopping.

För mer information och beställning av tjänsten kontaktas Magnus Nelson på 0533-69 16 00 alternativt magnus.nelson@askas.se!
« Visa alla nyheter
Publicerad 2013-11-07, 15:52
Uppdaterad 2013-11-07, 15:52