Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Ack Värmeland du sköna …

Askås och Handelskammaren Värmland letar personal i Stockholm

Sjöar, vacker natur, bra boende och en avslappnad atmosfär. Värden som absolut förknippas med ett liv i Värmland.

När Handelskammaren Värmland bjuder in framtida arbetstagare i Stockholm 21 september ligger dock fokus på betydligt mer än dessa grundläggande värden. Ett levande näringsliv med puls och framtidstro, goda karriärmöjligheter och långsiktig utveckling finns också i det värmländska utbudet.

Askås är ett av företagen som kommer vara på plats för att representera Värmland.

Arrangemanget går under namnet Värmland nästa. Det är andra året och tredje tillfället som Handelskammaren Värmland tillsammans med ett antal framgångsrika företag presenterar Värmland som en stark och attraktiv arbetsmarknad.

2017 var arrangemanget förlagt till Stockholm och i våras hölls en nätverksträff i Göteborg. Nu är det alltså dags för Stockholm att ännu en gång få en dos av värmländskt entreprenörskap.

Askås är ett av företagen som finns med i laguppställningen denna gång, representerade av HR-chefen Peter Smersfeldt (bilden).

– Vi ser väldigt positivt på den här satsningen från Handelskammaren och vi är gärna med och bidrar till att måla upp en positiv bild av Värmland. Askås är ett företag som representerar IT-branschen som ständigt är i behov av kompetent personal, säger Peter Smersfeldt.

Målgruppen är i första hand värmlänningar som kan övertygas att flytta hem igen. Samtidigt kommer såklart alla som vill veta mer om Värmland som arbetsmarknad få svar på sina frågor – oavsett vilken geografisk bakgrund man har.

– Så är det, alla är välkomna såklart. Men primärt riktar sig aktiviteten till att nå värmlänningar och få dem att inse att det är fullt möjligt att hitta vettiga och bra arbeten hemma i Värmland. Samtidigt som man får med sig alla andra fördelar det är att bo i Karlstad, Säffle eller någon annan värmländsk ort.

Askås liksom övriga medverkande företag kommer att vara på plats och agera ambassadörer för det värmländska näringslivet som helhet. Samtidigt blir eventet såklart ett tillfälle för Peter Smersfeldt att lyfta fram den verksamhet som Askås bedriver och hur rekryteringsbehoven ser ut.

– Vi har haft en stark utveckling med snabb expansion de senaste åren och vi har varit framgångsrika när det gäller att hitta den tekniska kompetensen. I Värmland är det dock ofta svårare att hitta de som har branscherfarenhet, personer som verkligen kan e-handel och har en bred kunskap. Detta är något vi hoppas att ett sådant här arrangemang på sikt kan bidra till, säger Peter Smersfeldt.

Värmland nästa

Tid: Fredag 21 september 2018, 11:30-13:00

Plats: Löfbergs Rosteri & Kaffebar, Kungsgatan 3, Stockholm

Läs mer om Värmland nästa. Klicka här

Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2018-09-07, 08:22
Uppdaterad 2018-09-07, 08:22