Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Askås cyklar för Barncancerfonden

Fem cyklar i tolv timmar "rullar" i Spin of Hope

Askås cyklar för Barncancerfonden   

Sedan 2009 har Barncancerfonden arrangerat Spin of Hope och utfallet har förbättrats för varje år. 2018 samlades mer än 6,5 miljoner kronor in – pengar som används för att ge stöttning till cancerdrabbade barn och deras familjer.

30 mars är det dags igen och på Askås kommer fem cyklar hållas igång under tolv timmar.

– Vi ser det som att vi förenar nytta med nöje. Friskvård för vår personal samtidigt som vi är med och bidrar till en mycket god sak, säger Amalia Rååd, HR-ansvarig på Askås.

Publicerad: 2019-03-21. Text: Patrik Otter 

Spin of Hope är lika enkelt som det är välbehövligt. Barncancerfonden är huvudarrangör, deltagande företag, organisationer och privatpersoner kör spinning och betalar en avgift per cykel för att vara med. Insamlade pengar fördelas till Barncancerfondens lokala föreningar som i sin tur fördelar ekonomiskt stöd till cancerdrabbade barn och deras familjer runtom i landet.

Friskvård och möjlighet till en aktiv livsstil är något som prioriteras på Askås. Vissa anställda nyttjar möjlighet till löpning på lunchen och i källaren finns ett eget gym som självklart är tillgängligt för personalen.

Friskvård i fokus

Delaktighet i Spin of Hope ligger därmed helt i linje med företagets profil gällande hälsa och rörelse.

– Det känns riktigt bra att vi på Askås kan vara med och hjälpa till på det här sättet. En sådan här aktivitet förenar verkligen nytta med nöje. Huvudsyftet är självklart att hjälpa barn som drabbats av cancer. Samtidigt gör vi detta som en rolig grej och lyfter friskvårdstanken inom företaget, säger Amalia.

Förhoppningen är också att lokalt i Säffle och Värmland vara med och bidra till att sätta Spin of Hope på kartan ännu mer. Och att fler väljer att bli en del av arrangemanget.

– Självklart hoppas vi att fler företag och fler människor får upp ögonen för Spin of Hope och väljer att delta och stötta Barncancerfonden på det här sättet, säger Amalia Rååd.

Vill du stötta Askås och vår insamling till Spin of Hope har du möjlighet att göra det via Swish. Swisha i så fall valfri summa till nummer 123 515 11 62. Ange "123" i meddelandefältet.


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
Publicerad 2019-03-21, 13:48
Uppdaterad 2019-03-21, 13:48