Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Stäng

Jag är intresserad av Askås


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Nicklas och Henrik säljer sportfiskeprylar för miljoner

Den fysiska butiken Söders Sportfiske finns självklart kvar där på Hornsgatan i Stockholm, i dag i dubbelt så stora lokaler jämfört med hur det varit tidigare. Sedan några år så är det dock e-handeln och sportfiskeprylar.se som står för merparten av omsättningen som under 2016 förväntas hamna på 40 miljoner kronor. Online-försäljningen har sedan början skett genom Askås e-handelsplattform.
  – Det är ett fantastiskt verktyg för oss och vi har verkligen kunnat växa med Askås, säger vd:n Nicklas Jonsson.

Publicerad: 2016-06-15. Text och foto: Patrik Otter

Omsättningen ökar från år till år. Samma utvecklingskurva har funnits när det gäller antalet anställda. Söders Sportfiske och Sportfiskeprylar.se har en stark medvind i ryggen och så har det sett ut sedan 2010 då webshopen lanserades med Askås som partner.
  – Butiken har ju funnits i 20 år och jag hade själv sedan länge varit en av kunderna. Men när jag kom in i företaget så sa jag till min kollega Henrik att vi borde satsa stenhårt på e-handel, säger Nicklas Jonsson, vd och delägare sedan 2010.

 

Nicklas Jonsson ser en ljus framtid för butiken Söders sportfiske och e-handeln.

 Han såg att det fanns ett tomrum där ett företag som ville gå lite längre kunde nå framgång.
  – Den här branschen är ju väldigt ”hobbydriven” och detta finns ju kvar även hos oss, vi älskar verkligen vår arbetsplats. Samtidigt kände vi att om man bara applicerade lite mer business-tänkande så fanns det förutsättningar att nå riktigt långt.

Känslan var uppenbarligen helt korrekt. Företaget har sedan dess expanderat kraftigt och Askås har under dessa fem-sex år levererat en produkt som fungerat väldigt väl för Nicklas och hans arbetskamrater.

  – Det är en otroligt lättarbetat plattform samtidigt som den är väldigt grundläggande och fylld av funktioner. Det har verkligen varit en fantastisk resa för oss och Askås har gett oss möjligheter att lyfta, säger Nicklas.
Samspelet mellan den fysiska butiken och e-handelsverksamheten har också gett fördelar för bolaget. Försäljningen över disk har ökat som ett resultat av handeln och synligheten på nätet, menar Nicklas Jonsson.

  – Vår webshop driver mycket folk till butiken, det vet vi. Väldigt många har tittat på webben innan dom kommer till  vår butik och det är såklart positivt.

Kurvan kommer att fortsätta uppåt, det är Nicklas Jonssons tydliga uppfattning. Det finns massor kvar att utveckla och spetsa till känner han. Askås och Sportfiskeprylar.se har mer kvar att uträtta tillsammans.

  – Vi har inte alls nått någon topp. Jag har väldigt svårt att se att kurvan skulle plana ut inom den närmaste framtiden. Tillsammans med Askås ska vi fortsätta att jobba för att bibehålla den här utvecklingen.


”Askås har gett oss möjligheter att lyfta och vi ska jobba vidare för att hålla den här utvecklingen"

Nicklas Jonsson, vd

 

Besök Sportfiskeprylar