Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Sleep in Silk ger
frihet för Elisabeth

1998 kände Elisabet Hebbe att hon vill skapa en förändring i sitt liv. En vän tog med sig ett reselakan i siden från Vietnam och där och då föddes idén till ett eget företag. Nu har snart två decennier passerat och under dessa år har Sleep in Silk gett såväl en stadig inkomst som en behaglig frihetskänsla.

Publicerad: 2017-07-15. Text och foto: Patrik Otter

Det var 2005 som Elisabeth Hebbe och hennes företag Sleep in Silk blev kund till Askås. I det skedet hade hon redan varit igång i sju år och från första början märkte Elisabeth att hennes ursprungliga känsla bar sig. Det fanns en efterfrågan på reselakan och nattlinnen i siden.

– Mina barn var små på den tiden och jag kände som sagt ett behov av att göra något annat som gav mig möjlighet att vara hemma när dom kom från skolan. Snabbt märkte jag att Sleep in Silk fungerade, det dröjde inte särskilt länge tills jag kunde leva på företaget, säger Elisabeth.

Redan från starten lade hon mycket tid och kraft på att synas och höras utan att behöva spendera några stora pengar på annonsering. Hon kände att hon hade en ovanlig produkt som väl matchade ett ökande intresse för att resa bland svenska folket.

– Jag jobbade mycket med att nå ut, absolut. Dels i genom personliga kontakter, jag hade alltid med mig mina produkter och jag försökte ständigt sälja och marknadsföra. Sedan spred jag information till media och jag minns att jag lyckades få in en nyhet i tidningen Land och blev helt nedringd efter det.

2005 blev alltså Askås och Sleep in Silk partners. Sedan dess har verksamheten fortsatt växa, kunderna har blivit fler och Elisabeth har aldrig behövt blicka bakåt. E-handeln kompletteras, i synnerhet under sommarmånaderna, av en liten fysisk butik på släktgården i Skäggebol i de norra delarna av Säffle kommun – en idyllisk plats där bostaden och företaget samexisterar.

– Det är ju helt klart en lyx att få ha det så här, att kunna bo och jobba i en sådan här miljö. Nu under sommaren kommer det också bilar så gott som varje dag och det är ju jättekul, inte minst socialt, att man får träffa kunderna i verkliga livet.

Personligheten och ett vänligt kundbemötande är något som Elisabeth Hebbe ser som helt självklart även när det handlar om kontakten online och i telefon.

– Absolut, jag försöker verkligen sätta mig in i mina kunders situation. Är det något jag kan hjälpa till med så gör jag det och de få gånger någon vill reklamera så känner jag att jag kan lite på mina kunder, säger Elisabeth.

Sleep in Silk har idag ett betydligt större sortiment än vid starten för snart 20 år sedan. Kundgruppen ser dock likadan ut, till stora delar. Det handlar i huvudsak om kvinnor från 40 och uppåt. Elisabeth köper in sina produkter från Vietnam och från Kina, förhållandevis nyligen har hon breddat med en ny produktkategori - bambu.

– Fördelen med siden är ju inte minst lättheten och det passar därmed bra på resande fot. Sedan anpassar sig materialet till kroppens temperatur och med bambu får du lite samma känsla.

Att bedriva e-handel är helt klart ett bra sätt att leva och verka på landsbygden, anser Elisabeth Hebbe. Tillsammans med Askås har hon målmedvetet och framgångsrikt kunnat bygga upp sitt företag och hon har inga omedelbara planer på att göra något helt annat i livet.

– Jag kör allt på i några år till, det är tanken. Sedan är jag alltid öppen att lyssna om någon är intresserad av att ta över verksamheten. Sleep in Silk är ett inarbetat och starkt varumärke i dag och jag är övertygad om att det finns möjligheter att växa och utveckla verksamheten ännu mer, säger Elisabeth Hebbe.