Stäng

Jag vill bli kontaktad


Jag vill kontakta Askås

Telefon: 0533-69 16 00

Säffle (huvudkontor)
Järnvägsgatan 11
661 30 Säffle

Historik och framtid möts
när Ahnviks satsar vidare

Ahnviks Papper i Borås

Ahnviks Papper i Borås är en kund som sticker ut bland Askås många samarbetspartners. Det anrika företaget har en historik som sträcker sig tillbaka till grundandet 1929.

Denna analoga bakgrund ska nu möta utmaningar och möjligheter som finns i och med e-handelns framväxt. Samarbetet med Askås ska ta företagets digitala försäljning till nya höjder.

Publicerad: 2016-09-04. Text och foto: Patrik Otter

Papper och emballage har ända sedan starten utgjort grunden för Ahnviks framgångsrika utveckling över snart 90 års tid. På 1970-talet slutade Ahnviks konvertera och blev en renodlad pappersgrossist med försäljning till företag och föreningar.

  Sedan dess har tillväxten varit stabil. Antalet kunder har ökat, personalstyrkan och omsättningen likaså. Logistik och transport finns i egen regi med egna förare och lastbilar.

Företaget har även breddat produktsortimentet och man står idag stadigt placerat på sju olika grundpelare. Industri, Hygien/tork, Skydd, Servering, Butik, Kontor och Städ.

  – Butiksemballage och industriemballage är fortfarande våra största segment. Men vi tillhandahåller alla typer av förbrukningsmaterial till företag, säger Hans-Peter Ahnvik, tredje generationen Ahnvik i bolaget.


Jonas Öjersson, inköpsansvarig på Ahnviks, hoppas på en gynnsam utveckling för företagets e-handel.

Satsningen på en ökad onlineförsäljning för Ahnviks kommer att ske samtidigt som den befintliga och ”fysiska” försäljningen rullar på mer eller mindre som tidigare. E-handeln ska möta önskemål från befintliga kunder men också locka nya samarbetspartners på kort och framförallt lång sikt.

– Det är klart att det händer saker när det gäller detta, allt blir mer digitaliserat även för oss. E-handelsdelen kommer att växa, även om det är svårt att sia i vilken takt, säger Hans-Peter.

– Vi hade tidigare en ganska undermålig e-handelslösning. I dag är det ett krav från många kunder att vi ska ha en bra e-handel, säger Jonas Öjersson, inköpsansvarig på Ahnviks.

Även om Ahnviks alltså inte säljer till privatkunder så är chansen att du har stött på deras produkter så gott som hundraprocentig. Man levererar exempelvis bärkassar till varuhuset Gekås i Ullared. Ahnviks har också ett flertal kunder som i sin tur bedriver e-handel mot privatmarknaden. Inte minst i Borås, där man jobbar med tre av Askås duktiga samarbetspartners – Care of Carl, Hobbex och Abecita.

På samma sätt som Askås och utvecklingen av vår e-handelsplattform till stor del styrs av kundernas behov så är även Ahnviks otroligt måna om att möta specifika önskemål från sina beställare.

En stor del av vårt sortiment är kundanpassade artiklar och våra säljare är till stora delar förpackningskonsulter, säger Hans-Peter.

– Vi jobbar väldigt kundanpassat och att hela tiden komma fram till bra lösningar för våra kunder, fortsätter Jonas.

Ahnviks lastbilar
Ahnviks tar själva hand om logistik och utleveranser till företagets många kunder.

Ahnviks nya e-handel på Askås plattform såg dagens ljus i början av sommaren 2016. Arbetet inför lanseringen var dessförinnan intensivt från bägge håll.

– Vi var förberedda på att det skulle uppstå situationer och att det skulle vara en komplicerad process. Men vi har kunnat reda ut det med hjälp av Askås support och projektledningen, säger Jonas Öjersson.

– Mitt intryck av Askås som företag är att det finns kompetens och en vilja att göra någonting riktigt bra. Det är ett seriöst företag med en stabil tillväxt, säger Hans-Peter Ahnvik.

Vi tackar verkligen för förtroendet och hela Askås är redo att finnas med när Ahnviks ska bygga vidare på sin framgångsrika historia.
Ahnviks Papper i Borås

Emelie Andersson, Jonas Fredenholm och Marie Nilsson jobbar alla i Ahnviks butik i Borås.

Stora bilden: Emma Wallström och Malin Andersson jobbar båda med Ahnviks e-handel baserad på Askås e-handelsplattform.

"Idag är det ett krav från många kunder att vi ska ha en bra e-handel
Jonas Öjersson

Besök Ahnviks


Besök Ahnviks